Geroosterde broccoli

Beoordeel dit recept
(9 stemmen)
2.89 5 0

Deze variant met broccoli moet je zeker eens proberen. Een fijne afwisseling op 'gewoon gekookte broccoli'.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • pecorino romano (harde schapenkaas)
  • 2 teentjes knoflook
  • citroen
  • olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze

Zet de oven alvast aan op 200 graden. Was de broccoli even onder de kraan en verdeel hem dan in kleine stronkjes. Doe ze in een ovenschaal en giet er wat lekkere olijfolie en citroensap over. Hak de knoflook fijn en doe die er ook bij. Voeg een beetje zout toe en schud de broccoli dan om zodat de olie zich goed verdeelt. Schuif de ovenschaal nu de oven in. Na ongeveer 20 minuten zijn ze gaar en krokant. Let op dat de broccoli niet verbrandt, dus na een kwartiertje even in de oven kijken. Voor het opdienen rasp je nog wat pecorino romano over de broccoli en voeg je zwarte peper toe. Lekker met aardappeltjes en bijvoorbeeld biefstuk. Een vleesvervanger kan natuurlijk ook!

Een fijne afwisseling op gekookte broccoli

Als je de broccoli liever wat zachter hebt, blancheer de stronkjes dan eerst een minuut in kokend water. Je kunt eventueel ook extra smaken toevoegen, zoals citroentijm of oregano. Oja, je wist natuurlijk al dat broccoli super gezond is? Het zit vol met verschillende mineralen en vitamines en je zou het minstens elke week een keer moeten eten.

Extra informatie

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!

Favoriete kookboeken