SLA easy salades - review

  • 16 juli 2017
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De hippe saladebar SLA heeft een tweede receptenboek uitgebracht, bomvol sla natuurlijk. Salades zijn makkelijk en gezond, dus favoriet bij de Gezonde Kok. Benieuwd wat ik van dit kookboek vind?

SLA

SLA, wat een topnaam voor een saladebar. Deze keten begon in Amsterdam, maar is inmiddels ook te vinden in den Haag, Utrecht en Haarlem. Dit is alweer het tweede kookboek van SLA, en er staan 50 nieuwe recepten in. SLA is net als ik een groot fan van salades, vooral omdat je hiermee dagelijks een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zet. We hebben het dan natuurlijk niet meer over een blaadje botersla, ook lekker, maar over heerlijke maaltijdsalades en bijgerechten. 

Verrassende salades voor elke dag

Veel mensen maken regelmatig dezelfde gerechten en dus ook dezelfde salades. Een koude pastasalade volgens recept van een vriendin, of de salade niçoise van mama. Maar er is zoveel meer mogelijk dus waarom zou je niet wat vaker variëren? In dit boek vind je bijvoorbeeld een vierbonensalade met vleestomaten en waterkers. Of een aziatische salade met gerookte kip, mango en rode peper. En ook origineel: salade met zwarte rijst, zalm, avocado en wasabi. Super leuk om te maken als je vrienden te eten krijgt. Serveer er een goed glas wijn en een mooi stuk brood bij en je hebt een volwaardige maaltijd.

Het boek is ingedeeld in recepten van 15 minuten, 30 minuten en 45 minuten. Dat is slim, want soms wil je flink uitpakken met een gerecht en soms moet het gewoon even snel klaar zijn. Achterin vind je nog twee handige hoofdstukken, de ene met lekkere dressings en de ander met dingen die 'altijd lekker zijn in salades', zoals spicy avocadocrème of gepofte pompoenpitten. Vooral de dressings zien er goed uit en dat maakt een salade natuurlijk helemaal af. Ik ben zelf erg blij met deze aanvulling in mijn boekenkast en ga hier zeker wat recepten uit proberen.

SLA binnenkant

Ik deel hier het recept voor een zoet-pittige chilidressing als voorproefje! Lekker met ingrediënten zoals komkommer, taugé en geraspte wortel.


Ingrediënten: 1 rode peper (zonder zaadjes als je het wat minder pittig wilt), 1 teentje knoflook (gehakt), 1 cm verse gember (geschild), 4 el agavesiroop, sap van 2 limoenen, 2 el wittewijnazijn, 60 ml water, 1/2 theelepel zout, 100 ml zonnebloemolie.

Boekgegevens:
SLA easy salades, Ida de Haart. ISBN: 9789021564838. Uitgever: Kosmos Uitgevers

de Gezonde Kok

de Gezonde Kok

De Gezonde Kok eet al jaren zonder suiker, gluten, lactose en e-nummers en verbaast vriend en vijand met de lekkerste maaltijden en tussendoortjes. En alles staat 'in no time' op tafel. Laat je inspireren op deze site en eet smakelijk (en gezond)!